Uutta

Tietoa Anima-plektroista


Suomalaiset käsityöplektrat

Anima-plektrat ovat suomalaista käsityötä.

Epäsymmetrinen muotoilu vähentää sormien rasitusta ja mahdollistaa tarkemman soiton.

Tarkoitettu soitettavaksi logo peukaloa tai etusormea vasten –
vaihda soittokulmaa ja tukipintaa soittotyylisi mukaan! 

Kestävä bubinga-puu antaa plektralle vahvan äänen ja ainutlaatuisen kuvioinnin. Synteettiset materiaalit valitaan erinomaisen kestävyyden ja soitettavuuden perusteella. 

Anima Plectra puuplektraAnima-plektramallien erikoinen muotoilu on  tarkkaan suunniteltu parantamaan soittotarkkuutta ja soittomukavuutta!

Epäsymmetrinen muoto tukee sormia ja vähentää näin rasitusta soittaessa.
Kun plektrasta saa hyvän otteen, soitto on tarkempaa. Anima-erikoisplektra on suunniteltu soitettavaksi kummin päin tahansa: logo etusormea vasten tai peukaloa vasten. Plektran kääntäminen muuttaa soittokulmaa ja -tuntumaa.
Logo peukaloa vasten saat soittoosi lisää voimaa ja tukea peukalolle, ja logo etusormea vasten lisää tarkkuutta ja tukea etusormelle. Suosittelen jälkimmäistä kaikkeen soolo- ja liidisoittoon sekä normaalisti sormin soittaville; plektran kärki ikään kuin korvaa etusormen. Kokeile, kumpi tyyli sopii paremmin juuri sinun soittoosi! Plektroja on kahta eri kokoa, jotka vastaavat Jazz III -plektraa ja yleisintä perusplektramallia.

Anima-plektrojen taustalla on muusikon ja puusepän tietotaito ja vuosien kokemus erikoisplektrojen valmistamisesta käsityönä.

Sekää puuplektrojen että synteettisistä materiaaleista tehtyjen plektrojen muotoilussa paras tulos saadaan huolellisella käsityöllä, joka mahdollistaa plektrojen kulmien ja viisteiden tarkan hionnan ja materiaalien mahdollisen yksilöllisen vaihtelun huomioinnin työssä. Oikein tehty puuplektra on pinnaltaan miellyttävän sileä, siinä on tasaiset viisteet, ja se kestää hyvin soittoa! Pintakäsittelen puuplektrat vielä hionnan jälkeen ohuella, kovaksi kuivuvalla öljyseoksella, joka suojaa puuta kosteudelta ja kulumiselta jättäen kuitenkin puulle sen ominaisen pinnan ja tuntuman.

Puuplektrassa on oma sointinsa!

Matalien, lämpimien taajuuksien vastapainona on muotoilun ja tarkkojen viisteiden ansiosta vahvat ylemmät keskitaajuudet, jotka tuovat ääneen napakkuutta ja kirkkautta. Anima-mallieni puuversioiden materiaalina on erittäin kestävä bubinga, jota käytetään paljon soitinrakennuksessa. Bubinga on raidallinen, punertavanruskea puu, jonka aaltoilevassa kuvioinnissa on hienoa vaihtelua – jokainen plektra on yksilöllinen. Yksittäisissä erikoisplektroissa käytän myös muita puumateriaaleja.

Haluatko tilata custom-plektran? Ota minuun yhteyttä sähköpostitse: anima.plectra@gmail.com. Tahdotko plektraan oman kaiverruksen? Kaupassa on nyt tätä varten custom-tilaus: https://anima-plectra.lilith.fi/tuote/custom-plektra-valmiista-kuvasta! Jos tahdot tilata useamman, ota yhteyttä sähköpostitse.

Viisteiden hionta
Pintojen hionta
Hiottuja, pintakäsittelemättömiä plektroja

Käytä tuoteosastoja