Anima Plectra

Laserin tarkkuus – käsityön sielu.

Ergonominen muotoilu vähentää sormien rasitusta ja mahdollistaa tarkemman soiton.

Puu antaa plektralle omanlaisensa äänen ja ainutlaatuisen kuvioinnin.

Jokainen Anima Plectra -puuplektra viimeistellään käsityönä.

 

Anima Plectra -puuplektrojen taustalla on muusikon ja puusepän tietotaito ja vuosien kokemus erikoisplektrojen valmistamisesta käsityönä.

Muoviplektroihin verrattuna äänessä on enemmän lämpöä. Anima Plectra -plektroissa matalien, lämpimien taajuuksien vastapainona on muotoilun ja tarkan hionnan ansiosta vahvat ylemmät keskitaajuudet, jotka tuovat ääneen napakkuutta ja kirkkautta. Anima-mallin materiaalina on erittäin kestävä bubinga, jota käytetään paljon soitinrakennuksessa. Bubinga on tyylikäs, raidallinen, punertavanruskea puu, jonka aaltoilevassa kuvioinnissa on hienoa vaihtelua– jokainen plektra on yksilöllinen. Yksittäisissä erikoisplektroissa tarjolla myös muita materiaaleja.

Anima-plektramallin muotoilu on pitkän kehitystyön ja kokeilun tulos. Epäsymmetrinen muoto tukee sormia ja vähentää näin rasitusta soittaessa. Kun plektrasta saa hyvän otteen, soitto on tarkempaa. Malli on suunniteltu soitettavaksi kummin päin tahansa, eli logo etusormea vasten tai peukaloa vasten. Plektran kääntäminen muuttaa soittokulmaa ja -tuntumaa ⁠– ”väärin päin” -tyyliä kannattaa ehdottomasti kokeilla, jos tykkäät soittaa sormilla tai musiikkilajisi on klassinen kitara tai jazz. Kokeile, kumpi tyyli sopii paremmin juuri sinun soittoosi! Plektroja on kahta eri kokoa.

Koska Anima-plektramallin muoto on tarkkaan suunniteltu ergonomisesta näkökulmasta, on tärkeää, että jokainen plektra on samanmuotoinen. Plektrojen aihiot leikataan tästä syystä laserilla. Puuplektrojen hionnassa kuitenkin huolellisella käsityöllä saadaan paras tulos, sillä se mahdollistaa plektrojen kulmien ja viisteiden tarkan hionnan ja puun mahdollisen yksilöllisen vaihtelun huomioinnin työssä. Plektrat pintakäsitellään vielä hionnan jälkeen ohuella, kuivuvalla öljyseoksella, joka suojaa puuta kosteudelta ja kulumiselta.

Oikein tehty puuplektra on pinnaltaan miellyttävän sileä ja kestää hyvin soittoa.

 

Viisteiden hionta
Pintojen hionta
Hiottuja, pintakäsittelemättömiä plektroja

Uutta