Ale!

Stanley No. 6C Made in England, fore plane -höylä

120,00 

1 varastossa

Tuotetunnus (SKU): stanleyno6cmie Osasto: Avainsanat tuotteelle , , , ,

Kuvaus

Mahtavassa kunnossa oleva vanha Stanley No. 6C eli fore plane. Tehty Englannissa 1960-luvulla.

Fore plane -höyliä on nimensä mukaisesti perinteisesti käytetty ennen muita penkkihöyliä puun karkeaan työstöön ja nopeaan oikaisuun. No. 6 -höylää voi kuitenkin terästä ja säädöistä riippuen käyttää myös No. 7 tai No. 8 -höyliä ketterämpänä pitkähöylänä. Pituus riittää oikein hyvin puun oikaisuun esimerkiksi huonekalujen valmistuksessa tai soitinrakennuksessa.

Terää on käytetty vähän ja se on hiottu 25 asteen kulmaan, josta voit jatkaa teroitusta haluamallasi tavalla. Sekä runko että kaikki muutkin osat ovat erittäin hyvässä kunnossa. Mallin nimessä oleva C tarkoittaa “corrugated” eli uritettu. Tämä viittaa pohjassa oleviin uriin, joiden alkuperäinen tarkoitus oli vähentää kitkaa höylätessä. Urien hyödyllisyydestä on monia mielipiteitä, mutta omasta mielestäni niistä ei ainakaan haittaa ole. Suomessa urapohjaiset höylät ovat tällä aikakaudella olleet tasapohjaisimpia yleisempiä.

Osta tästä edullisesti suoraan käyttöön vanha Stanley-höylä, joka on laadultaan aivan toista tasoa kuin Stanleyn nykyinen tuotanto. Ilmainen postitus.

Saatat myös pitää...