Anima-puuplektra (iso)

8,50 

Suurempi versio ergonomisesta Anima-puuplektrasta

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): SUOJOO-2 Osasto: Avainsanat tuotteelle , , ,

Kuvaus

Soveltuu kaikille kielisoittimille!

Mukavuutta ja tarkkuutta epäsymmetrisellä muodolla

Epäsymmetrinen eli “vino” muoto on suunniteltu tukemaan sormia. Ulkoneva reuna antaa lisää tukipintaa sormen niveleen asti, jolloin soittaessa et purista plektraa vain sormenpäillä. Ergonomisen muodon ansiosta saat plektrasta jämäkämmän otteen vähemmällä puristamisella. Tuki mahdollistaa tarkemman soiton ja lievittää sormien jännitystä soittaessa.

Voimaa vai tarkkuutta soittoon – miksei molemmat?

Anima-puuplektramalli on suunniteltu soveltumaan kaikkiin soittotyyleihin ja musiikkilajeihin. Kääntämällä plektran ympäri vaihdat soittokulmaa ja tukipistettä. 
“Logo ylös” -tyylillä saat ekstravahvan attackin, eli ääni “syttyy” nopeasti ja kovaa, ja lisää tukea peukalolle. Toimii parhaiten rytmikitarasoitossa ja bassolla.
HUOM! Bassolle suosittelen juuri tätä suurempaa mallia!
“Logo alas” -tyyli, maksimaalisella soittotarkkuudella ja etusormen lisätyllä tuella, sopii täydellisesti soolo- ja liidisoittoon (jazz, metalli jne.) ja muuhun erityisesti tarkkuutta vaativaan soittoon, tai jos tykkäät soittaa sormin, mutta tarvitset joskus plektran erottelevampaa soundia ja tarkkuutta. Kulma on hyvin samanlainen kuin sormilla soitettaessa, ja plektra ikään kuin korvaa etusormen tai etusormen kynnen soitossa.

50 % ohuempi puuplektra

Puuplektrat ovat usein nelisen kertaa paksumpia kuin muoviplektrat. Tämä saattaa vaikeuttaa soittoa ja tehdä plektran äänestä epäselvän. Anima-mallin paksuus on äärimmäisen kestävän bubinga-puulajin ja tarkan puusepäntyön ansiosta vain 2.2 mm eli noin puolet keskivertopuuplektrasta, mutta plektrat kestävät silti soittoa myös bassolla.

Ylivertainen kestävyys ja ääni bubinga-puulla

Anima-plektrat tehdään ainoastaan bubingasta hyvästä syystä: bubinga on yksinkertaisesti paras puuplektramateriaali teräskielisille soittimille. Tiedän tämän, koska olen tehnyt puuplektroja käsityönä jo vuodesta 2013, eikä mikään muu kokeilemani puulaji kestä yhtä hyvin soittokäyttöä. Ääneltään bubinga on selkeä, kirkas ja erotteleva, mutta kuitenkin muoviplektroihin verrattuna lämmin ja jykevä. Äänessä korostuvat matalat ja yläkeskitaajuudet siinä missä muovin äänessä korostuvat “honottavat” keskitaajudet. Bubingaa käytetään paljon korkealaatuisissa custom-soittimissa.

Suomalaista käsityötä

Olen koulutukseltani puuseppä ja pyrin valmistamaan mahdollisimman laadukkaita tuotteita. Laadusta en tingi. Puuplektrojeni ulkomuoto ja logo on leikattu laserilla, sillä näin tarkkaan suunniteltu ergonominen muoto pysyy millin murto-osien tarkkuudella vakiona.

Uskon kuitenkin, että lukuun ottamatta perusmuotoa ja logoa puuplektra on aina paras tehdä käsityönä. Hionkin jokaisen Anima-puuplektran ensin huolellisesti itse ilman koneita. Näin varmistan, ettei yhdessäkään plektrassa ole karkeita kulmia. Tähän ongelmaan olen valitettavasti törmännyt monessa halvassa puuplektrassa. Hiomisen jälkeen muotoilen ja kiillotan plektran viisteet, jotta plektra liukuu soittimen kielillä sileästi. Stressitestaan myös jokainen plektran itse. Luotan täysin bubingaan materiaalina, mutta on silti tärkeää varmistaa, että puupalassa ei ole ulospäin näkymätöntä rakennevikaa.

Korkealaatuinen öljyseos pintakäsittelynä

Useimmat puuplektrat ainoastaan hiotaan karkeasti. Anima-puuplektrat huolellisen hionnan lisäksi pintakäsitellään kovaksi kuivuvalla, pellavaöljypohjaisella öljyseoksella, jota käytetään korkealaatuisissa custom-soittimissa. Öljykäsittely suojaa puuta ja tuo esiin jokaisen plektran ainutlaatuisen kuvioinnin.

Täydellinen lahja muusikolle

Anima Plectra -puuplektrat ovat toki tyylikkäitäkin, mutta ne eivät ole ainoastaan koristeita, vaan aidosti käytännöllinen lahja muusikolle.
Anima-plektrat on tarkoitettu soittoa varten aloittelijasta ammattilaiseen! 

Elinikäinen takuu

Mistä tahansa materiaalista tehty plektra toki kuluu soiton myötä. Voin kuitenkin luvata, että Anima Plectra -puuplektrat eivät hajoa normaalissa soitossa! Olen itse käyttänyt plektroja pitkään, ja stressitestaan jokaisen lähettämäni plektran. Jos kuitenkin ihme tapahtuu ja plektra hajoaa soitossa, saat joko uuden plektran tai rahasi takaisin! Pyydän tällöin kuvan plektrasta ja mahdollisimman tarkan kuvauksen tilanteesta, jotta voin selvittää, mikä kyseisessä plektrassa on aiheuttanut huonomman kestävyyden.

LEVEYS: 27 mm, PITUUS: 33 mm, PAKSUUS: 2.2 mm.
Kooltaan tämä iso puuplektra sopii parhaiten soittajalle, joka normaalisti käyttää Jazz XL -plektroja tai ns. perusplektroja (Fender, Dunlop, yms.).

Postikulut ovat aina 2,50 euroa tilauksen koosta riippumatta. Säästät siis tilaamalla samalla useamman plektran. Toimitusaika on noin viikko, sillä teen plektrat tilauksien mukaan.

Logon suunnittelin yhdessä Natalia Perepelkinan kanssa, joka myös teki prototyyppieni ja suunnitelmani pohjalta kuvat laserleikkausta varten. 

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Anima-puuplektra (iso)”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *